APK bij AutoCity AVK in Deventer

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Voor alle personenauto’s en lichte bedrijfswagens (beladen: maximaal 3.500 kg) geldt dat zij na verloop van tijd verplicht gekeurd moeten worden.

De wet schrijft deze Algemene Periodieke Keuring (APK) voor.
Daar zijn voor u, als autobezitter, kosten aan verbonden.

 

Bij de APK wordt gelet op:

 • Verkeersveiligheid: remmen, banden, stuurinrichting, wielophanging, verlichting, carrosserie en schokdempers.
 • Milieu: uitlaatgassen.
 • Algemeen: kentekenbewijs deel 1, chassisnummer en brandstof.

De kosten voor de APK bestaan uit:

 • De arbeidstijd om de apk-keuring uit te voeren.
 • De afmelding bij de RDW.
 • Voor personenauto’s van na 1 januari 1993: de viergastest.
 • Voor personenauto’s met een dieselmotor van na 1 januari 1980: de roetmeting.

Voor welke auto is een viergastest verplicht:

 • Voor personenauto’s die in gebruik zijn genomen na 31 december 1992 maar vóór 1 januari 1996, als aan de typeaanduiding op het kentekenbewijs U9 of E2 is toegevoegd.
 • Voor alle personenauto’s die in gebruik zijn genomen vanaf 1 januari 1996.
 • Voor bedrijfsauto’s die in gebruik zijn genomen na 31 december 1994 maar vóór 1 januari 1998, als ze zijn voorzien van een katalysator en lambdasonde.
 • Voor alle bedrijfsauto’s die in gebruik zijn genomen na 31 december 1997.

Waarom een APK?
Het is belangrijk dat uw auto in goede conditie verkeert. Niet alleen voor uw eigen verkeersveiligheid, maar ook voor de veiligheid van uw medeweggebruikers én het milieu. Regelmatig onderhoud – bij voorkeur bij de officiële Suzuki-dealer – zorgt ervoor dat uw auto in goede technische staat blijft.

Is de auto goedgekeurd – na uitvoering van eventuele, noodzakelijke reparatiewerkzaamheden – dan functioneert de auto op dat moment onder normale gebruikscondities verkeersveilig zonder het milieu onnodig te belasten.

Dieselmotoren:
Een belangrijk onderdeel van de APK voor auto’s met een dieselmotor (vanaf 1 januari 1980) is de roetmeting. Deze meting geeft een waarde van de roetuitstoot en geeft daarmee de mate van onderhoud en slijtage van de motor weer. Voor de roetmeting is speciale apparatuur nodig en daarom brengt deze meting extra kosten met zich mee.

De Suzuki-dealer in uw voordeel
De officiële Suzuki-dealer is niet alleen vanwege de APK het aangewezen adres voor uw auto. Het grote voordeel is natuurlijk dat de ervaren vakmensen die er werken alle Suzuki-modellen vanbinnen en vanbuiten kennen. Ze monteren uitsluitend originele onderdelen en doen dat volgens de meest recente fabrieksvoorschriften. Bovendien werkt de Suzuki-dealer volgens het Voordelig Onderhouds Systeem (VOS) met vaste onderhoudsprijzen. Maximale zekerheid tegen de laagste kosten dus.

Suzuki Mobiliteit Service
Laat u uw auto apk-keuren door de officiële Suzuki-dealer en combineert u deze keuring met een VOS-onderhoudsbeurt, dan kunt u in aanmerking komen voor de Suzuki Mobiliteit Service. Dat betekent dat u onder meer kunt rekenen op hulp bij pech onderweg, waar u zich ook bevindt in Europa. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Vraag uw Suzuki-dealer naar de voorwaarden.

Top