Deel deze pagina:

Cross-overs heb je tegenwoordig in alle soorten en maten, maar in het A segment is het aanbod dun gezaaid. Je zou de Dacia Sandero Stepway, Opel Karl Rocks en de Volkswagen Cross Up als zodanig kunnen bestempelen, maar dat zijn eigenlijk niet meer dan terreinlook versies van een gewone hatchback. Suzuki zorgt voor leven in de brouwerij.

IGNIS

Op de autosalon van Parijs wordt namelijk de productieversie van de Ignis aan het publiek getoond. De kleine cross-over is nu bij de Suzuki dealers in de showroom te zien zijn. De Ignis is 3,70 meter lang en hij heeft 2,34 meter als wielbasis is. Daarmee is hij voor een cross-over opvallend compact. De breedte bedraagt 1,66 meter en de Ignis is 1,59 meter hoog.

Achterin

Ondanks de bescheiden afmetingen is de 5-deurs Suzuki vanwege zijn hoekige bouw relatief ruim te noemen. Een verschuifbare achterbank behoort tot de mogelijkheden. Dat is handig voor klanten die willen kunnen variëren tussen de hoeveelheid beenruimte en kofferbakvolume.

koffer

Allgrip vierwielaandrijving staat op de optielijst, evenals een gerobotiseerde versnellingsbak, AGS genaamd. Suzuki gaan de Ignis, die de productievertaling is van de vorig jaar gepresenteerde iM-4 conceptstudie, leveren met de 1,2 viercilinder benzinemotor van 90 pk. Dit zogeheten DualJet blok kennen we reeds van de Swift en de Baleno.

Interieur

Tegen meerprijs kan de motor worden voorzien van SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) techniek. Daarmee wordt de Ignis omgetoverd tot een milde hybride. Een elektromotor ondersteunt zijn benzinecollega, maar kan niet zelfstandig voor de aandrijving zorgen. Tijdens het remmen opgewekte energie wordt in een accu opgeslagen en wordt als stroom gebruikt, ook voor de elektronische componenten van de Suzuki. Daarmee wordt de dynamo ontzien en kan er brandstof worden bespaard.

achter

 

alle informatie is afkomstig van https://www.autointernationaal.nl