Emma Oosterwegel, meerkampster

Mijn naam is Emma Oosterwegel. Ik ben 19 jaar oud en vanaf mijn zevende lid van AV Daventria 1906. Ik ben meerkampster wat betekent dat ik in wedstrijden op de zevenkamp uitkom. Dit betreft de volgende onderdelen: 100 meter horden, hoogspringen, kogelstoten, 200 meter, verspringen, speerwerpen en de afsluitende 800 meter. Het is de afgelopen jaren erg goed gegaan. Zo ben ik zowel buiten (zevenkamp) als binnen ( 5 kamp) Nederlands kampioen geworden bij de junioren. Daarnaast mag ik me met vijf Nederlandse titels ook tot de beste speerwerpsters rekenen. Ik heb tevens bij zowel de meerkamp als het speerwerpen de limieten gehaald voor internationale toernooien, het WK onder 20 in Bydgoszcz Polen (2016) en het EK onder 20 in Grosetto Italië (2017).

Na het eindexamen VWO in Deventer ben ik Bodem, Water, Atmosfeer gaan studeren aan de universiteit in Wageningen. Tevens werd ik door bondscoach Ronald Vetter uitgenodigd om te komen trainen op het nationale topsportcentrum in Papendal. Ik train daar nu dagelijks.

Mijn week ziet er ongeveer als volgt uit:

Op maandagmorgen of zondagavond vertrek ik vanuit Diepenveen naar Arnhem. De colleges in Wageningen beginnen om 08.30 uur en duren tot 14.30 uur. De middagtraining in Papendal start om 15.00 uur en duurt tot 16.00 of 17.00 uur. Dit is ook ongeveer het ritme op dinsdag, donderdag en vrijdag. Woensdag train ik voor mezelf waar ik een deel van de oefeningen doe die de fulltime atleten in de ochtendtrainingen gedaan hebben. Een deel van het jaar doe ik ook het volledige trainingsprogramma. Dan ga ik tussen de trainingen door snel naar Wageningen om nog wat colleges te kunnen volgen.

Daarbovenop ga ik een tot twee keer per week naar Utrecht voor specifieke speerwerp training.

Deze intensieve combinatie is mogelijk gemaakt door de directeuren en medewerkers van AVK Suzuki Deventer. René Temmink en Jos Aarnink zijn sportliefhebbers puur sang en hebben besloten mij te ondersteunen door een prachtige Suzuki ter beschikking te stellen. Ze hebben deze zelfs speciaal met meerkamp atletiek symbolen verfraaid. Met deze Suzuki kan ik de reistijd tussen Wageningen en Papendal enorm bekorten. Het openbaar vervoer tussen de steden is namelijk verre van ideaal.

Daarnaast kan ik er mee naar de trainingen in Utrecht en in de weekeinden naar Deventer of naar wedstrijden door het hele land.

Naast AV Daventria 1906 ben ik ook gastlid van het Universiteitsteam van Amiens in Frankrijk. Ik kom voor dit topteam uit in de hoogste Franse klasse (Elite). 

AVK Suzuki Deventer heeft ervoor gezorgd dat ik ook in het buitenland onbezorgd met de auto kan reizen.

Het mag duidelijk zijn dat zonder deze steun van AVK Suzuki Deventer ik deze logistiek nooit vol kan houden.

René, Jos en alle medewerkers van AVK Suzuki Deventer

Bedankt!

Emma Oosterwegel

Top