Deel deze pagina:

Vlag
Als u het woord vlag hoort, waar denkt u dan het eerst aan? Zijn het de jaarlijkse vaste dagen dat we een vlag hijsen vanwege een traditie, een gewoonte of een gebeurtenis? Of gebruiken we een vlag bij een sportevenement of wedstrijd? Er zijn geen wettelijke regels voor burgers, bedrijven of organisaties voor het uithangen van een vlag. Maar wel moet u er rekening mee houden, dat de vlag bij het hijsen niet de grond mag raken en geen verkeer mag hinderen. Ook liever niet de vlag laten hangen tussen zonsondergang en zonsopkomst. We zien de vlaggen vaak hangen bij Koningsdag of de verjaardag van prinses Beatrix of Koningin Máxima, Nationale Dodenherdenking of Bevrijdingsdag.

Maar ook bij een huwelijk of het slagen voor een examen hangen we soms massaal de vlag uit. Er zijn ook momenten dat een vlag halfstok gehangen wordt bij trieste momenten, zoals een ramp, overlijden van een bekende wereldburger of een gebeurtenis zoals een aanslag, waarbij vaak veel burgerlijk leed is. In het bedrijfsleven proberen ze ook vaak de aandacht te trekken door vlaggen te gebruiken als promotiemateriaal. Alle bedrijven willen er heel graag met vlag en wimpel bovenuit steken. Uiterst succesvol zijn en je zo onderscheiden. Met veel vlagvertoon jezelf laten zien of als dealer onder één vlag willen varen. Gezamenlijk optrekken met elkaar en zodoende nog sterker worden.

Dit laatste zouden onze politieke leiders ook eens moeten doen. Vier partijen die na ontelbare uren onderhandelen nog geen resultaat hebben bereikt. Gelukkig voor autoland haakt Klavertje van GroenLinks af, want hij blijft maar kijken hoe de vlag er bij hangt en zou onder valse vlag gaan varen in een nieuw kabinet. Laten we autorijden voor iedereen betaalbaar houden. Natuurlijk moeten we zuinig zijn op ons milieu, maar wel alles tegen een eerlijke prijs. Bij het vormen van een nieuw kabinet praten ze steeds over ‘het motorblok’, maar volgens mij is die vastgelopen en aan een revisie toe.

Gelukkig onderhouden wij uw motorblok veel beter, want wanneer komt een vastloper nog voor? Als u het voorgeschreven onderhoud op tijd laat uitvoeren, kunt u zonder zorgen op vakantie. Twijfelt u toch nog? Kom dan langs voor een vakantiecontrolebeurt, zodat u precies weet hoe de vlag er bij hangt voor u. U zult dan met vlag en wimpel op vakantie gaan.

Groeten,
René Temmink